Tutorials

Zo maak je zelf een schuifknoop

Een tijd geleden heb ik mijn eerste barong barong armband gemaakt. Ik wilde hem afwerken met de schuifknoop, maar dat viel nog tegen. Uiteindelijk heb ik ergens op internet een duidelijke uitleg gevonden en nu kan ik zelf de schuifknoop maken.

Misschien zijn er meer mensen die tegen dit probleem aanlopen. Daarom zal ik hem hier met foto’s uitleggen. Deze uitleg vind je ook bij ‘barong armband’ en bij ‘shamballa armband’.

Knip een stuk waxkoord af en leg deze onder de uiteinden van de armband. Maak een lus aan de rechterkant en laat de uiteinden naar links lopen.

Leg de onderste draad over de bovenste draad.

Pak nu de draad die onderop ligt en leg deze naar rechts, over de draden van de armband heen. Let op, hij moet onder de lus aan de rechterkant doorlopen.

Nu kun je de uiteinden van de draad pakken en aantrekken. Je hebt dan een knoop. Deze vormt het eerste gedeelte van de schuifknoop.

Nu maak je de knoop nogmaals, maar dan andersom. Net liep de rechtse draad onder de uiteinden van de armband door. Nu begin je met de linkerdraad. Schuif deze dan onder de uiteinden van de armband naar rechts en leg hem dan over de rechtse draad.

Pak de rechterdraad, leg hem over de uiteinden van de armband naar links en laat hem door de linkerlus komen.

Nu kun je de knoop weer aantrekken. Dit was het tweede gedeelte van de schuifknoop. Nu begin je weer met het eerste gedeelte, met de draad aan de linkerkant. Voor dit voorbeeld heb ik vier keer de hele schuifknoop gebruikt:

Veel succes met het maken van de schuifknoop.

One thought on “Zo maak je zelf een schuifknoop

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s