Tutorials

Tutorial Shamballa armband

Shamballa armband makenShamballa armbanden zijn nog steeds erg in. Je ziet ze in allerlei kleuren en de een  nog meer bling bling dan de ander. Tijd voor mij om ook eens aan de slag te gaan! Ik ga een shamballa armband maken!

Meestal worden kralen met ingezette kristallen gebruikt. Ik heb bij mijn armband gekozen voor stardust kralen, gewoon omdat ik ze mooi vind.

Shamballa armband stardust

Wil je zelf ook een shamballa armband maken? Kijk dan met me mee! Benodigdheden:

  • waxkoord
  • mooie kralen (hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van de kraal)
  • twee kleinere kralen
  • doorzichtige nagellak
  • sieradenlijm
  • schaar
  • schilderstape
  • stuk karton of iets anders dat stevig is (ik heb de deksel van een plastic doos gebruikt)

Werkwijze: Knip 3 stukken waxkoord van 1 meter. Neem ze bij elkaar en knoop ze samen. Zorg dat er aan de bovenkant nog ongeveer 15 cm draad overblijft. Maak de knoop niet te strak.

Shamballa armband 1

Neem een stuk schilderstape en plak de bovenkant vast op het karton.

Shamballa armband 2

Haal de drie draden uit elkaar. De draad in het midden blijft daar liggen. De linker- en rechterdraad worden gebruikt om te knopen.

Shamballa armband 3

Om duidelijker te maken wat er met de draden gebeurt, heb ik nu even drie verschillende kleuren gebruikt. Neem de linkerdraad (blauw) en leg die over de middendraad (roze) en onder de rechterdraad (groen).

Shamballa armband 4

Leg nu de rechterdraad (groen) onder de middelste draad (roze) en haal hem door de linkerlus (over de blauwe draad heen)

Shamballa armband 5

Als je nu draden aantrekt, heb je het eerste gedeelte van de knoop gemaakt.

Shamballa armband 6

Het tweede gedeelte gaat net andersom! Pak de rechterdraad (die is nu dus blauw)) en leg die over de middendraad (roze) en onder de linkerdraad (groen).

Leg nu de linkerdraad (groen) onder de middelste draad (roze) en haal hem door de rechterlus (over de blauwe draad heen)

Trek de draden weer aan en je hebt het tweede gedeelte van de knoop gemaakt.

Een paar knopen verder is dit het resultaat:

Terug naar de armband in het paars. Je moet zelf kijken hoeveel knopen je voor de eerste kraal wil maken en hoeveel knopen tussen de kralen. Ik heb eerst vier knopen gemaakt voordat ik de eerste kraal aan de middelste draad reeg.

Om te zorgen dat de kralen goed op de middelste draad te rijgen zijn, kun je het uiteinde schuin afknippen en met een beetje nagellak aanstippen. Dan zal het uiteinde minder snel gaan rafelen. Tussen de kralen heb ik steeds twee knopen gemaakt.

Na de laatste kraal maak je evenveel knopen als voor de eerste kraal. Bij mij zijn dat vier knopen.

Je hebt nu drie draden aan het eind van de armband. Knip de twee buitenste draden af en doe er een druppel sieradenlijm op. Laat dit goed drogen.

Haal de knoop uit het begin van de armband en knip ook hier met de buitenste draden af.  Doe er een beetje sieradenlijm op. Laat het daarna goed drogen.

Nu gaan we de armband afwerken met een schuifknoop. De manier van knopen is hetzelfde als het knopen bij de shamballa armband. Ik heb de schuifknoop al een keer eerder uitgelegd,bij de barong armband, en zal ik hier herhalen:Leg de uiteinden van de armband naast elkaar:

Knip een nieuw stuk waxkoord af en leg deze onder de uiteinden van de armband. Ik heb een roze stuk gepakt voor het voorbeeld. Maak aan de rechterkant een lus en laat de draden onder de armband naar links lopen:

Leg de onderste draad over de bovenste draad:

Pak nu de draad die onderop ligt en leg die naar rechts, over de draden van de armband heen. Let op, hij moet onder de lus aan de rechterkant doorlopen:

Nu kun je uiteinden van het draad pakken en aantrekken. Je hebt dan een knoop:

Nu maak je de knoop nogmaals, maar net andersom! Net liep de rechterkant onder de uiteinden van de armband door. Nu begin je met de linkerdraad. Schuif deze onder de draden van armband naar rechts en leg hem dan over de rechtse draad:

Pak de rechterdraad, leg hem over de uiteinden van de armband naar links en laat hem door de linkerlus komen:

Nu kun je de knoop weer aantrekken. Je hebt nu twee knopen gemaakt. Je gaat verder door weer met de eerste knoop te beginnen (dus aan de linkerkant, die onder de uiteinden van de armband doorgaat). Dan maak je de tweede knoop. In totaal maak je vier keer de eerste en tweede knoop. Dan krijg je dit:

Knip de uiteinden af en doe er een druppel sieradenlijm op. Laat dit goed drogen. Rijg nu op iedere draad een kleiner kraaltje en leg er een knoopje in. Je armband is klaar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s